Het babynestje is al langer een trend in Nederland. Het idee voor dit knusse mandje ontstond in Scandinavië, vanwaar het overwaaide naar ons land. Het gebruik van een babynestje heeft een aantal voordelen voor jou en voor je baby. Het is wel belangrijk dat je de veiligheid goed in de gaten houdt. Hoe gebruik je het mandje veilig en waar moet je op letten?

Hoe gebruik je een babynestje?

Je legt je baby in het nestje zoals je hem ook in zijn bedje zou leggen: op zijn rug. Het ronde deel van het babynestje is de bovenkant, daar komt het hoofdje van je baby te liggen. Zijn voeten komen bij het deel waar de lintjes zitten. Het is handig om een hydrofiele luier in het nestje te leggen, dat scheelt je weer wat wasbeurten.

Blijf in de buurt van je baby wanneer hij in het babynestje ligt. Het mandje is vooral geschikt voor kleine dutjes, waarbij je een oogje in het zeil kan houden. Bijvoorbeeld als je je kindje gezellig bij jou in de woonkamer wil houden, maar zelf even je handen vrij wil hebben.

Het nestje is daarnaast ideaal om mee te nemen, omdat hij zo licht en compact is. Ga je op visite en wil je je kindje lekker neer kunnen leggen om te rusten, dan is een nestje ideaal. Je baby is zo afgesloten van de ergste drukte, maar is nog wel vlakbij je.

Wanneer gebruik je een babynestje?

Je kan een babynestje gebruiken vanaf het moment dat je baby geboren is tot hij ongeveer 6 maanden oud is. Zodra je kleine zichzelf kan omrollen, kan je beter stoppen met het gebruik van het mandje. Het is dan niet meer veilig voor je kindje om erin te liggen.

Veiligheid babynestje

Als je het babynestje op een goede, veilige manier gebruikt, is het een fijne accessoire. 

Let voor de veiligheid op de volgende dingen:

  • Gebruik het babynestje alleen als je je baby in de gaten kan houden. Door de zachte, opstaande rand kan er verstikkingsgevaar ontstaan wanneer je kleine omrolt. Blijf dus in de buurt als je kleine in het mandje ligt.
  • Gebruik het nestje alleen voor kleine dutjes. Overdag of om heel even bij jullie in bed te liggen kan je kleine best in het mandje slapen. ’s Nachts is het nestje niet geschikt om in te slapen, omdat je er dan niet genoeg zicht op hebt.
  • Pas op met de lintjes. Leg je baby altijd met zijn voeten bij de lintjes. 
  • Stop met het gebruik als je baby kan omrollen. Zodra je kleine zelf kan omrollen, neemt de kans op verstikkingsgevaar toe. Het is dan beter om het mandje niet meer te gebruiken.
  • Leg het babynestje altijd op de vlakke grond neer. Zo weet je zeker dat het niet kan vallen als je baby beweegt.
  • Loop niet met het babynestje als je baby erin ligt. Omdat het nestje zo zacht is, kan het inklappen. Hierdoor kan je baby eruit vallen en op de grond terecht komen. Vervoer het mandje en je kindje dus altijd apart.

Slapen in een babynestje is onveilig

Om het babynestje veilig te gebruiken, is het belangrijk dat je in de buurt blijft. Je kan dan ingrijpen als je kleine met zijn gezicht tegen de zachte rand aanligt en verstikking voorkomen. Gebruik het mandje daarom NOOIT als bedje voor ’s nachts!!!

© 2012 - 2021 Labelgeluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel